2204467.jpg

 

pohja:

3 munaa

1dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

täyte:

10 liivatetta

 3 dl vatkautuvaa kermaa

1 dl sokeria

2 tl vanijasokeria

1 prk maitorahkaa

100 g appelsiinituorejuustoa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

3 pientä purkkia ananasmurskaa

1 dl tomusokeria

1,5 dl ananasten mehua

1-2 tl kanelia

1 tl raastettua sitruunan kuorta tai hivenen sitruunamehua

 

Leikkaa irtopohjavuoan pohjankokoinen leivinpaperipala ja voitele kevyesti vuoan reunat.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut leivinjauhe ja vehnäjauhot. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 C n 10 min.  Jäähdytä kokonaan ja pyyhi vuoan reunat puhtaiksi.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri, rahka ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi. Valuta ananaksista liemi talteen ja lisää ananasmurska tomusokerin kanssa kermaseokseen. Kuumenna ananasmehu kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi  ja liota ne kiehuvaan nesteeseen. Jäädytä liivatelientä hetken aikaa (ohjeen mukaan 20 min) ja kaada täytteeseen ja sekoita tasaiseksi sitruunan kuoren ja kanelin kanssa.  Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 6 h.  Koristele halutessasi.