Helteestä huolimatta piti ryhtyä kirsikoiden kypsyttyä kirsikoiden poimintaan - kilpajuoksuun rastaiden kanssa.  Sen jälkeen tuli kova pohdinta, mitä niistä tehdä.  Kirsikkamehun lisäksi Jekun toivomuksen vuoksi tehtiin kirsikkakiisseliä. Mummi oli tarjonnut hänelle viime kesällä sellaista, ja se oli ollut varsin herkullista. Tietoa ei kyllä sitten ollut että mitä mummi siihen oli käyttänyt... Tämä resepti löytyi Maku-lehden arkistoista ja tällä saattoi  sitten käydä kilpaa mumminkin kiisselin kanssa. Tosi herkullista.

1765579.jpg 

 

5 dl kirsikoita
5 dl vettä
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoa
1 dl vettä


 

Perkaa huuhdellut kirsikat kivettömiksi. Laita  kattilaan kirsikat, vesi ja sokeri. Keitä noin 5 minuuttia. Sekoita perunajauho kylmään veteen ja suurusta kiisseli. Kiehauta, mutta älä enää keitä. Sekoita vaniljasokeri kiisseliin.

Jaa annosmaljoihin, ripottele pinnalle sokeria ja anna jäähtyä. Tarjoile.