Helteestä huolimatta piti ryhtyä kirsikoiden kypsyttyä kirsikoiden poimintaan - kilpajuoksuun rastaiden kanssa. Sen jälkeen tuli kova pohdinta, mitä niistä tehdä. Kirsikkamehun lisäksi Jekun toivomuksen vuoksi tehtiin kirsikkakiisseliä. Mummi oli tarjonnut hänelle viime kesällä sellaista, ja se oli ollut varsin herkullista. Tietoa ei kyllä sitten ollut että mitä mummi siihen oli käyttänyt... Tämä resepti löytyi Maku-lehden arkistoista ja tällä saattoi sitten käydä kilpaa mumminkin kiisselin kanssa. Tosi herkullista.
5 dl kirsikoita
5 dl vettä
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoa
1 dl vettä
Jaa annosmaljoihin, ripottele pinnalle sokeria ja anna jäähtyä. Tarjoile.
Kommentit