Naapurimme pyysivät meitä grillaamaan. Tein Nekun kanssa Maku-lehden arkistoista löytyvän mustikka-valkosuklaakakun viemiseksi. Turkkilaisen jugurtin tilalle laitoimme Valion Vanilla - jugurttia.
1716265.jpg

 

200g margariinia
1,5 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
60 g valkosuklaata
2 tl leivinjauhetta
2 dl Vanilla vaniljajugurttia
***********************
1 1/2 dl  pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl hedelmäsokeria
Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka huolellisesti. Raasta valkosuklaa rouheeksi.

Vatkaa pehmeä margariini  ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, valkosuklaarouhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos yhdessä jugurtin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä puolet taikinasta rengaskakkuvuokaan.

Sekoita keskenään jäiset mustikat, perunajauho ja sokeri (käytin tomusokeria tähän). Painele taikinaan lusikalla tai sormin vako, johon levität mustikat. Nostele loppu taikina mustikoiden päälle.

Paista kakkua uunin alatasolla 150 asteessa 60–75 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.