Kaapissamme on kauan lojunut purkki etanoita ja kotiloita, jonka saimme joskus lahjaksi. Näpersimme Jekun kanssa seuraavan alkupalan pääaterian kaveriksi muulle perheelle yllätykseksi. Jekku nauroi työntäessään etanoita kotiloihin, että ellei hän olisi jo muualla maistanut etanoita, voisi olla että niitä ei tulisi maistettuakaan. Täytyy myöntää, ettei etanat sellaisenaan kauniilta näytäkään. Etanat kävivät  kuitenkin hyvin kaupaksi.

 

1753801.jpg

Koska etanapannua ei ollut käytettävissä, laitoin tavalliseen uunivuokaan ja laitoin pari herkkusientä vuokaan seurauksi. Uunissa käyneet herkkusienet ovat herkullisia ja näin etanakotilot eivät päässeet siirtmään vuoassa.

 

1 tölkki etanoita

kotilloita

100g valkosipulituorejuustoa

2 murskattua valkosipulin kynttä

ruohosipulia, valkopippuria

Valuta etanat ja laita ne kotiloihin. Sekoita juusto, valkosipuli ja valkopipputi keskenään. Täytä kotiloiden loppuosa seoksella. Paista etanapannussa -tai jos sellaista ei satu olemaan - vaikka tavallisessa vuoassa. Laita 250 C uuniin noin 8-120 minuuttia kunnes juustomausteseos alkaa kiehua. Tarjoa heti esim. patongin kera.