Olen tehnyt tätä useita kertoja, milloin keitetystä tai savustetusta lohesta, milloin marinoiduista kirjolohifilestä jne. Meillä oli pakkasessa paketti peruslohikuutioita, tällä kertaa laitettiin ne, kypsensin kalan kuitenkin ensin.
Pohja:
2 dl kaurahiutaleita tai kauraruisleseitä
1,5 dl vehnäjauhoja
100g margariinia
0,5 tl suolaa
2 rkl kermaa, kermamaitoa tai maitoa
Täyte:
100- 150 g katkarapuja
n. 300 g lohta
100 g juustoraastetta esim. mozzarella
3 kanamunaa
2 dl kermamaitoa tai maitoa
mausteita esim. valkopippuria ja silputtua tilliä tai yrttejä,
(Olen kokeillut myös pizzamaustesekoituksella, jonka kanssa myös varsin hyvää)
Nypi jauhot, kaurahiutaleet (lisä suola) ja margariini. Lisää joukkoon neste nopeasti sekoittaen. Painele voideltuun vuokaan.
Levitä katkarapvut, lohipalat sekä juustoraaste taikinan päälle. Vatkaa munat ja kermamaito sekaisin. lisää mausteet. Kaada katkarapujen ja lohen sekä juustoraasteen päälle. Lisää hiukan juustoraastetta pinnalle. Paista 225 C kauniin ruskeaksi. Nautitaan lämpimänä.
Kommentit