Nekun  hyvä ystävä tuli yöksi meille kylään, koska hänen vanhemmillaan oli meno. Grillasimme huvimajassa makkaroita illalla, koska olin ajatellut että kaikki muksut tykkävät grillaamisesta, itse emme olleet grillanneet makkaroita varmaan vuosiin.  Nekun ystäväkin toki tykkäsi grillata, mutta ilmeni että kotioloissakaan hän ei syö makkaroita vaan hänen kaksi veljeään syövät tytön grillaamat makkarat.   Mukana  majassa oli myös vihanneksia ja ruisleipää, koska itse pidän grillatusta ruisleivästä. Ruisleipä ja kurkku onneksi maistuivat. Meillä oli runsas kuukausi sitten vanhoista juhlista jäljellä vaahtokarkkeja, niitä tytöt grillasivat ja söivät -hyvällä ruokahalulla.
 
Seuraavan aamuna ajattelin, että tehdään jotain poikkeavaa aamiaista. Itse en oikein pidä lätyistä, mutta päätin kokeilla banaanitäytteisiä lättyjä.  Yllätys yllätys, kaikki pitivät niistä. Itse söimme niitä  lakkojen kera, koska banaani on varsin makeaa ja kirpeä maku piristi lättyä kummasti. Nekun ystävä, joka ei ollut tottunut lakkojen syömiseen raakana, pisti päälle mansikkahilloa. Omien lasteni mielestä se olisi ollut liian makeaa. Olisi ollut kurjaa, jos Nekun hyvä ystävä olisi kotiin mennessä todennut äidilleen että siellä oli niin syötävää että minä en uskaltanut ottaa kuin vettä ja leipää...
 
1116449.jpg
 
1 dl maissi- tai vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
2 1/2 dl maitoa
1 muna
2 banaania 

Paistamiseen margariinia
 Tarjoilua varten lakkoja
 
Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon, lisää maito ja sekoita hyvin. Anna taikinan turvota   vähintään15 minuuttia. Sekoita muna ja viipaloidut banaanit taikinaan. Paista lettupannulla lettuja. Tarjoa lakkojen kera.