Ruotsalaisten Britatorttu on vaivatonta ja hyvää. Tästä riittää noin 10-12 palaa.

Pohja:

125 g margariinia

1 dl sokeria

2 munankeltuaista

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

Marenkitaikina:

2 munanvalkuaista

1 3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl pähkinärouhetta

Täyte:

2 dl vispautuvaa kermaa

1 rkl sokeria

6-7 kiiwiä

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauholeivinjauheseos ja maito vuorotellen.

Leivitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri ja vaniljasokeri.

Levitä marenkiseos ohuelti taikinan päälle. Ripottele pähkinärouhe pinnalle. Paista 175-200 C  20 min kunnes väri on kauniin vaaleanruskea.  Anna kakun jäähtyä. Leikkaa kahtia.

Levitä vaahdotettua  kermaa toiselle puolelle. Lado hedelmäviipaleet kermavaahdon päälle. Nosta toinen levy päälle. Koristele halutessasi hedelmillä.