Joku viisas sanoi joskus että hyvä ja halpa ei kulje käsikädessä. Olen siitä kyllä hiukan eri mieltä. Tämä salaatti on halpaa tarjottavaa ja mielestäni varsin hyvää....Teimme mm. sitä isommalle joukolle viime viikonloppuna, mutta tässä ohje noin 4 annosta varten.  Olen tehnyt tätä joskus myös makrilleista, mikä oli myös hyvää.Resepti on alunperin 90-luvulla ilmestyneestä Uuden ajan kokki-sarjasta.

 

905350.jpg

1/2 kerä jäävuorisalaattia tms

3-4 tomaattia

3 kovaksi keitettyä munaa

1 pala kurkkua

 2 tlk a 125 g sardiinia tomaattikastikkeessa

1 tlk (250 h) raejuustoa

1 rkl sitruunamehua

1 valkosipulinkynsi murskeena

pippuria

 KASTIKE:

1 rkl viinietikkaa esim hunajaomena

pippuria

hivenen suolaa

1/2 tl italialaista salaattimaustetta tai niitä vihreitä mausteita mitä kaapista löytyy

3 rkl öljyä

1 rkl vettä

Suikaloi salaatti, viipaloi tomaatit ja munat. Leikkaa kurkku tangoiksi. Levitä salaatti tarjoiluvadille. Asettele päälle tomaattiviipaleet, munaviipaleet tai -lohkot ja kurkkutangot.

Valmista kastike. Sekoita viinietikka, hivenen suolaa, pippuria ja salaattimausteet. Lisää öljy ja vesi. Sekoita. Kaada kastike vihannesten päälle ja asettele päällimmäiseksi sardiinit säteittäin-

Sekoita raejuusto, sitruunamehu ja valkosipuli keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Pane raejuusto vadin keskelle tai tarjoa erikseen. Tarjoa salaatti.