Olimme kutsuneet kello viiden teelle kymmenkunta vierasta viikonloppuna eli ruokaa ei ollut tarjolla. Halusimme kuitenkin tarjota jotain suolastakin, joten käytimme tuota kelloa virikkeenä. Koska katkaravut ovat herkkuamme, päätimme että tarjottavassa on katkarapuja. Lisäksi muutama vieras oli intohimoinen graavin lohen ystävä. Kaupassa näin valkosipuliruohoa, ja vieraana uutuutena sitä piti ostaa kokeiltavaksi.  Tällä ajatusmallilla tekaisimme seuraavan tortun, joka sitten meni nopeasti muusta tarjottavasta huolimatta loppuun.  Pohjan olisi voinut kostuttaa 1 dl maitoa, mutta tohkeissani unohdin, en kyllä sitten sitä valmiina kaivannutkaan. Valkosipuliruohosta lähtee erityinen haju, joten muista huolella peittää alumiinifoliolla vuoka hyytymisvaiheessa. Koristeluvaihe oli pitkälti Nekun puuhaa.

874473.jpg

Pohjaan

100g hapankorppuja

50g sulatettua margariinia

Täyte:

n. 3 dl pieni sulatettuja katkarapuja 

4kpl a 2g liivatelehteä

200 g graavia kylmäsavulohta/lohta

200g kylmäsavulohituorejuustoa

1 prk raejuustoa

2 purkkia kevytkermaviiliä

ruohosipulisilppua ja valkosipuliruohoa

pizzamaustetta

Koristeluun sitruunaa, lohta, sipulia, katkarapuja

Hienonna hapankorput  tehosekoittimessa ja sekopita margariinisula joukkoon. Levitä japankorppuseos irtopohjaisen vuoan pohjalle, jonka päällä on voideltu leivinpaperi. Kostuta halutessasi maidolla. Laita jääkaapiin kylmenemään.  Tee täyte. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 5 min, purista liika vesi pois ja kaada kiehuvaan pieneen määrä vettä tai sitruunamehua, Leikkaa  pieniksi paloiksi lohi siltä osin minkä käytät täytteeksi. Yhdistä kaikki täytteen ainekset, lisää liivateliuos. Levitä täyte vuokaan, Peitä alumiinfoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakki vuoasta ja nosta tarjoiluvarille. Koristele.