Olimme kutsuneet kello viiden teelle kymmenkunta vierasta viikonloppuna eli ruokaa ei ollut tarjolla. Halusimme kuitenkin tarjota jotain suolastakin, joten käytimme tuota kelloa virikkeenä. Koska katkaravut ovat herkkuamme, päätimme että tarjottavassa on katkarapuja. Lisäksi muutama vieras oli intohimoinen graavin lohen ystävä. Kaupassa näin valkosipuliruohoa, ja vieraana uutuutena sitä piti ostaa kokeiltavaksi. Tällä ajatusmallilla tekaisimme seuraavan tortun, joka sitten meni nopeasti muusta tarjottavasta huolimatta loppuun. Pohjan olisi voinut kostuttaa 1 dl maitoa, mutta tohkeissani unohdin, en kyllä sitten sitä valmiina kaivannutkaan. Valkosipuliruohosta lähtee erityinen haju, joten muista huolella peittää alumiinifoliolla vuoka hyytymisvaiheessa. Koristeluvaihe oli pitkälti Nekun puuhaa.
Pohjaan
100g hapankorppuja
50g sulatettua margariinia
Täyte:
n. 3 dl pieni sulatettuja katkarapuja
4kpl a 2g liivatelehteä
200 g graavia kylmäsavulohta/lohta
200g kylmäsavulohituorejuustoa
1 prk raejuustoa
2 purkkia kevytkermaviiliä
ruohosipulisilppua ja valkosipuliruohoa
pizzamaustetta
Koristeluun sitruunaa, lohta, sipulia, katkarapuja
Hienonna hapankorput tehosekoittimessa ja sekopita margariinisula joukkoon. Levitä japankorppuseos irtopohjaisen vuoan pohjalle, jonka päällä on voideltu leivinpaperi. Kostuta halutessasi maidolla. Laita jääkaapiin kylmenemään. Tee täyte. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 5 min, purista liika vesi pois ja kaada kiehuvaan pieneen määrä vettä tai sitruunamehua, Leikkaa pieniksi paloiksi lohi siltä osin minkä käytät täytteeksi. Yhdistä kaikki täytteen ainekset, lisää liivateliuos. Levitä täyte vuokaan, Peitä alumiinfoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakki vuoasta ja nosta tarjoiluvarille. Koristele.
Kommentit