Meillä oli kymmenkunta vierasta käymässä viikonloppuna, joten teimme mm. banaani-pähkinätortun tarjottavaksi. Tortun tekeminen on vaivatonta ja se oli varsin hyvää.
C: zorro.vuodatus.net
2 banaania
60 g margariinia sulatettuna
1 dl hylamaitoa
1 muna
1 dl fariinisokeria
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
PÄHKINÄKUORRUTUKSEEN
4 eklo fariinisokeria
4 rklo rouhittuja hasselpähkinöitä
2 rkl vehnäjauhoa
kanelia
1rkl margariinia sulatettuna
Koristeluun esim. banaaniviipaleita
Soseuta banaanit ja sekoita joukkon rasva, maito, muna, fariinisokeri ja pähkinät. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n 200 C runsas 30 min. Anna kakun jäähtyä vuoassa, irrota se ja nosta sitten tarjoiluvadille jäähtymään lopullisesti. Koristele esim. banaaniviipaleilla ja kokonaisilla pähkinöillä.
Kommentit