Meillä oli kymmenkunta vierasta käymässä viikonloppuna, joten teimme mm. banaani-pähkinätortun tarjottavaksi. Tortun tekeminen on vaivatonta ja se oli varsin hyvää.

874375.jpg

C: zorro.vuodatus.net

2 banaania

60 g margariinia sulatettuna

1 dl hylamaitoa

1 muna

1 dl fariinisokeria

1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä

2,5 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

PÄHKINÄKUORRUTUKSEEN

4 eklo fariinisokeria

4 rklo rouhittuja hasselpähkinöitä

2 rkl vehnäjauhoa

kanelia

1rkl margariinia sulatettuna

Koristeluun esim. banaaniviipaleita

 

Soseuta banaanit ja sekoita joukkon rasva, maito, muna, fariinisokeri ja pähkinät. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n 200 C  runsas 30 min. Anna kakun jäähtyä vuoassa, irrota se ja nosta sitten tarjoiluvadille jäähtymään lopullisesti. Koristele esim. banaaniviipaleilla ja kokonaisilla pähkinöillä.