5 sipulia ( n 500g)

1 iso kasvihuonekurkku ( n 500 g)

4 eriväristä paprikaa (n. 500g)

3-4 happamia omenoita (n 500 g)

vettä

LIEMI

3 dl vettä

3 dl väkiviinietikkaa

3 dl sokeria

1 rkl suolaa

1 rkl sinapinsiemeniä

Kuori ja silppua sipulit. Poista huuhdotuista paprikoista kanta ja siemenet ja kuutioi malto. Pese omenat, poista siemenkodat ja kuutio malto. Kuutioi myös huuhdellut kurkut. Laita sipulit ja paprikat kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada ainesten päälle. Anna seistä 10 minuuttia ja kaada vesi pois. Sekoita liemeen aineet ja kiehauta ne. Lisää liemeen sipulit, paprikat, kurkku ja omenat. Keitä ilman kantta noin 10 min tai kunnes ainekset ovat pehmenneet. Kaada säilyke kuumiin tölkkeihin, sulje tölkit ja vie ne kylmään.