Tämä sopii hyvin lisukkeeksi lihan tai kalan kera. Resepti on alunperin 97-julkaistusta Uuden ajan kokki-korttisarjasta. Helppoa ja vaivatonta! Olen yleensä tehnyt näitä  pelkästään tavallisesta sipulista, nyt  laitoin puolet punasipulia. Nätimmältä näyttää pelkästään tavallisesta sipulista, hyvää molemmista. Nekku ja Jekku pitivät näistä niin paljon että itsekin hämmästyin. Edellisellä kerralla taisivat epäröidä maistamista.

851833.jpg

Vasemmalla sipulirenkaat, oik. marinoitu kesäkurpitsasalaatti

c. zorro.vuodatus.net

 

4 annosta varten tarvitset

4 sipulia

2 rkl margariinia

2 rkl viinietikkaa

2 rkl fariinisokeria

1 tl currya

1/2 tl paprikajauhetta

2 rkl persiljasilppua

suolaa, mustapippuria

Pala punaista paprikaa koristeluun

Kuori sipulit ja viipaloi ne renkaiksi. Sulata rasva suuressa pannussa ja ruskista sipulirenkaita muutama minuutti. Sekoita viinietikka, sokeri, curry, paprikajauhe ja persilja keskenään. Lisää seos sipulin joukkoon. Anna sipulirenkaiden hautua miedossa lämmössä kannen alla noin 5 minuuttia. Haihduta vielä kosteutta muutama minuutti ilman kantta. Mausta sipuli suolalla ja pippurilla, koristele paprikasuikaleilla ja tarjoa.