Pihallamme kasvaa kesäkurpitsaa. Tein tänään lihan lisukkeeksi myös tätä salaattia. Olisi ollut parempi idea laittaa salaatti esille lohkoittain, jolloin se olisi ollut esteettisempää, hyvää se oli kuitenkin näinkin.
Vasemmalla mausteiset sipulirenkaat, oikealla marinoitu kesäkurpitsasalaatti
kuva: z zorro.vuodatus.net
400-500 g kesäkurpitsaa
nippu retiisejä
vettä, suolaa
2dl maissia
4 rkl Parmesan-juustoraastetta
YRTTIKASTIKE
1,5 rkl hunajaomenaviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi puristettuna
0,5-1 rkl sinappia
1 rkl tuoretta basilikaa tai 1 tl kuivattua
1 rkl tuoretta oreganoa tai 1 tl kuivattua
pippuria
pippuria
1 dl oliiviöljyä
alkuper. reseptissa on vielä suolaa, en ole yl. laittanut
Huuhdo kesäkurpitsa, viipaloi n. 1 cm paksuiksi paloiksi. Älä kuori! Viipaloi retiisit. Keitä kesäkurpitsapaloja kevyesti suolatussa vedessä muutamia minuutteja kunnes ne on pehmenneet. Valuta viipaleet sihdissä hyvin. Lado keskurpitsaviipaleet, retiisit ja maissi tarjoiluvadille.
Tee yrttikastike: Sekoita viinietikka, valkosipuli, sinappi, basilika, oregano ja pippuri keskenään. Lisää myös suola jos käytät sitä. Lisää öljy. Kaada kastike salaatin päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Sekoita salaattia muutaman kerran. Sirota päälle Parmesan-juustoraaste ennen tarjoamista.
Kommentit