Pihallamme kasvaa kesäkurpitsaa. Tein tänään lihan lisukkeeksi myös tätä salaattia. Olisi ollut parempi idea laittaa salaatti esille lohkoittain, jolloin se olisi ollut esteettisempää, hyvää se oli kuitenkin näinkin.

851833.jpg

Vasemmalla mausteiset sipulirenkaat, oikealla marinoitu kesäkurpitsasalaatti

kuva: z zorro.vuodatus.net

400-500 g kesäkurpitsaa

nippu retiisejä

vettä, suolaa

2dl maissia

4 rkl Parmesan-juustoraastetta

YRTTIKASTIKE

1,5 rkl hunajaomenaviinietikkaa

1 valkosipulin kynsi puristettuna

0,5-1 rkl sinappia

1 rkl tuoretta basilikaa tai 1 tl kuivattua

1 rkl tuoretta oreganoa tai 1 tl kuivattua

pippuria

pippuria

1 dl oliiviöljyä

alkuper. reseptissa on vielä suolaa, en ole yl. laittanut

Huuhdo kesäkurpitsa, viipaloi n. 1 cm paksuiksi paloiksi. Älä kuori! Viipaloi retiisit. Keitä kesäkurpitsapaloja kevyesti suolatussa vedessä muutamia minuutteja kunnes ne on pehmenneet. Valuta viipaleet sihdissä hyvin.  Lado keskurpitsaviipaleet, retiisit ja maissi tarjoiluvadille.

Tee yrttikastike: Sekoita viinietikka, valkosipuli, sinappi, basilika, oregano ja pippuri keskenään. Lisää myös suola jos käytät sitä. Lisää öljy. Kaada kastike salaatin päälle  ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Sekoita salaattia muutaman kerran. Sirota päälle Parmesan-juustoraaste ennen tarjoamista.