Tämä on alunperin Roinisen Maukasta kotiruokaa kotikeittiöstä -kirjasta otettu salaattiohje.
3-4 keitettyä perunaa
2 omenaa
10 retiisiä
1 pieni purjo
n 300 g pakastettuja kuorittuja katkarapuja
KASTIKE:
1 prk kevytkermaviiliä tai kevytranskankermaa
2-3 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl rouhittua viher- tai roseepippuria
1 rkl chiliketsuppia tai tavallista tomattiketsuppia
ripaus suolaa
n 0,5 dl silputtua ruohosipulia
Leikkaa kuoritut, kylmät perunta sekä omenat kuutioiksi. Leikkaa retiisit paksuiksi viipaleiksi ja siitä edelleen suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhdo se ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Valuta sulatetut katkaravut. Sekoita kermaviiliin kastikkeen ainekset. Yhdistä kastike salaattiaineksiin. Anna maustua kylmässä mielellään tunti tai kaksi.
Kommentit