Tämä on  alunperin Roinisen Maukasta kotiruokaa kotikeittiöstä -kirjasta otettu salaattiohje.

833432.jpg

3-4 keitettyä perunaa

2 omenaa

10 retiisiä

1 pieni purjo

n 300 g pakastettuja kuorittuja katkarapuja

KASTIKE:

1 prk kevytkermaviiliä tai kevytranskankermaa

2-3 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua

1 tl rouhittua viher- tai roseepippuria

1 rkl chiliketsuppia tai tavallista tomattiketsuppia

ripaus suolaa

n 0,5 dl silputtua ruohosipulia

Leikkaa kuoritut, kylmät perunta sekä omenat kuutioiksi. Leikkaa retiisit paksuiksi viipaleiksi ja siitä edelleen suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhdo se ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Valuta sulatetut katkaravut. Sekoita kermaviiliin kastikkeen ainekset. Yhdistä kastike salaattiaineksiin. Anna maustua kylmässä mielellään tunti tai kaksi.