Yleensä en erikoisemmin pidä englantilaisten ruuista, muttä tämä kakku osoittautui  varsin hyväksi. Ohje on 80-luvulla ilmestyneistä Uuden ajan kokki-korteista.

2085109.jpg

225g margariinia

3 dl sokeria

3 munaa

1dl tuoretta appelsiinimehua

2 tl kanelia (laitoin 3tl)

1 tl vanilliinisokeria (laitoin 2 tl)

1 tl leivinjauhetta

2 omenaa

2 dl saksanpähkinän sydämiä

 

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vaahdottaen. Lissä vaahtoon appelsiinimehu.

Sekoita keskenään kuivat aineet eli jauhot, kaneli vanilliinsokeri ja leivinjauge. Lisää seos rasvavaahtoon.

Hienona omenat pieniksi paloiksi. Rouhi pähkinät.  Lisää omenat ja pähkinät taikinaan.

Laita taikina voideltuun 23 cm x 23 cm uunivuokaan. Paista keskitasossa 175-200 C 30-35 min kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassaan, Koristele tomusokerilla jonka kaadat sihdattuna päälle. Paloittele ja tarjoa.