Näistä tuli herkullisia sämpylöitä. Kuvakin tuli otettua, mutta jostain syystä sitä ei sitten enää löytynyt tiedostosta. Siinä välissä kaikki sämpylät olivat hurahtaneet parempiin suihin.
5 dl hyla maitoa
50 g hiivaa
2 rkl hunajaa
1-1,5 tl suolaa
1,5 tl oreganoa
1.5 tl rosmariinia tai basilikaa
1,5 tl valkosipulirouhetta
2-3 dl juustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja
6-7 dl kolmen viljan sämpyläjauhoa
50g margariinia
Pinnalle: juustoraastetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet, valkosipulirouhetta, juustoraastetta, jauhoista suurin osa.
Lisää sulatettu margariinia ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää samalla jauhoja sen verran että taikina irtoaa astian reunoista.
Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Tee jauhotetulla alustalla tanko, jaa se paloihin sen kokoisiksi sämpylöiksi kun haluat ja pyöritä. Nosta sämpylän leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kohota.
Voitele maidolla, ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 C keskitasossa n 12 min. Nauti vähän jäähtyneinä.
Kommentit