Näistä tuli herkullisia sämpylöitä. Kuvakin tuli otettua, mutta jostain syystä sitä ei sitten enää löytynyt tiedostosta. Siinä välissä kaikki sämpylät olivat hurahtaneet parempiin suihin.  

5 dl hyla maitoa

50 g hiivaa

2 rkl hunajaa

1-1,5 tl suolaa

1,5 tl oreganoa

1.5 tl rosmariinia tai basilikaa

1,5 tl valkosipulirouhetta

2-3 dl juustoraastetta

4 dl vehnäjauhoja

6-7 dl kolmen viljan sämpyläjauhoa

50g margariinia

Pinnalle: juustoraastetta

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita  joukkoon  mausteet, valkosipulirouhetta, juustoraastetta, jauhoista suurin osa.

Lisää sulatettu margariinia ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää samalla jauhoja sen verran että taikina irtoaa astian reunoista.

Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Tee jauhotetulla alustalla tanko, jaa se  paloihin  sen kokoisiksi sämpylöiksi kun haluat ja pyöritä. Nosta sämpylän leivinpaperilla  päällystetylle pellille ja kohota.

Voitele maidolla, ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 C keskitasossa n 12 min. Nauti vähän jäähtyneinä.