Tämä on  muokattu eräästä Omenaraitakakusta, jossa ideana oli laittaa taikinan väliin omenoita. Muokkasin sitä hiukan  lisäämällä mm. rusinoita Apfelstrudelin tapaan. Lopputulos oli mainio.

1996785.jpg

Taikina

200g margariinia

2 dl sokeria

3 munaa

1,5 dl  puolikarkeita  vehnäjauhoja

1.5 dl täysjyvävehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1tl kardemummaa

Täyte:

7 talviomenaa pihan puista

42,5 g  rusinoita (eli pikkupurkki)

2 rkl siirappia

2 rkl sokeria

1/4 tl inkivääriä

kanelia "runsaasti"

Pinnalle

mantelirouhetta

 raesokeria

 

Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Levitä puolet taikinasta  voideltuun ja korppujauhotettuun  irtopohjavuokaan.

Lado kuorituista omenoista tehdyt lohkot  taikinan päälle. Kaada siirappi ohuena vanana päälle. Sekoita sokerin joukkoon inkivääri ja kaneli ja ripottele seos omenoiden päälle. Levitä lopputaikina omenoiden päälle tasoittamalla. Ripottele mantelirouhetta ja raesokeria päälle koristeeksi.

 

Paista 175 C alin ritilätaso 60 min.  Irrota kakku vuoastaan.