Tämä on helppoa  ja vaivatonta tehdä. Tarvitaan keksinmuruja pohjaa varten ja täytteeksi ananasmurskaa, sokeria, vanijaasokeria ja kevytranskankermaa. Itse tekemiseen ei mene paljon aikaa, mutta ananasten valuttaminen vie jonkin verran. Yleensä olen tehnyt niin että edellisenä iltana olen paistanut pohjan ja valuttanut  12-24 h kahvinsuodatinpaperissa ananasmurskasta ylimääräiset nesteet pois.  Minimissään alkuperäisessä ohjeessa on  kehotettu valuttamaan 1h ananasta, silloin ne kyllä usein on vielä aika vetisiä. Piirakka tulee syödä kylmänä. Herkullista tämä kuitenkin on. Alkuperäisessä ohjeessa kehotetaan laittamaan vielä 1 dl  sokeria pohjaan. Sen olen aina jättänyt laittamtta, koska sitten tämä olisi jo aika makeaa.

2009602.jpg

POHJA:

3,5 dl keksejä (kaura, digestive, graham tms)

1dl sulatettua rasvaa

Murskaa keksinmurut  pieneksi silpuksi. lisää sulatettu rasva. Painele vuoan pohjalle.  Laita joko jääkaappiin odottamaan ( jos valutat ananaksia vain runs 1h) tai paista 5-6 min 175  C uunissa alimmalla ritilällä. Tällöin kuori on rapeampi ja täyteläisempi. Ennen täyttämistä kuoren tulee kuitenkin jäähtyä.

 

TÄYTE:

2 pikkupurkkia ananasmurskaa ( valuta huolella ananasmehu pois)

1dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 prk ( kevyt)ranskankermaa

 

Sekoita ananas. sokeri. vanija ja rasnkankerma keskenään. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle. Paista 175 C 25 min.  Jäähdytä ensin ritilällä sitten jääkaapissa. Tarjottava kylmänä.