Grillauskauden jatkuttua jo pidemmän aikaa oli todella nautinnollista syödä välillä yksinkertaista porkkanakeittoa kylmänä elokuisena päivänä. Söimme sitä valkosipulipatongin kanssa. Lisäksi kokeilimme keittoa krutingien kanssa sipulikeiton tapaan sekä Aurajuustomuruilla. Myös ne versiot olivat herkullisia.
6 tuoretta uutta porkkanaa
2 uutta punasipulia (pieniä)
1 makea sipuli
1 keltainen paprika
8 dl vettä
1 kanaliemitiiviste
provinssimaustesekoitusta, valkopippuria
Suurustamiseen:
2 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
koristeeksi ruohosipulisilppua
Kuori ja paloittele prokkanat ja sipulit. Kiehauta kattilassa, jossa on kuumaa oliiviöljyä pohjalla. Lisää vesi ja liemitiiviste. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella niin pieneksi kuin haluat, tarv. soseeksi saakka. Lisää mausteita. Sekoita maitoon vehnäjauhot ja lisää suurus keiittoom. Kiehauta keittoa sekoittaen ja hauduta kymmenkunta minuuttia.
Tarjoa leivän kera.
Kommentit