Tämä idea löytyi tuoreesta Pirkka-lehdestä. Lisäsin alkuperäisen reseptissä ehdotettujen mansikoiden määrää, vähensin sokerin määrää ja vaihdoin vanilja-jugurtin mansikkajugurttiin. Lisäksi kun limettiä ( raastettu kuori ja 3 rkl mehua ) ei sattunut olemaan, sulatin liivatteen mansikkamehuun. Tästä tuli tosi herkullista.
Tein tätä pari päivää myöhemmin myös toisen kakun siten että pohjaan laitoin Fazerin sinistä ja pinnalle suklaarouhetta ja krasseja. Herkullista se oli ja kakku vilahti vain pöydältä.
POHJA:
200g maito- tai tummaa suklaata
6 dl riisimuroja
HYYTELÖ:
6 liivatetta (alkuper. 5)
3 rkl mansikkamehua (alkuper. 1. limetti)
0,75 l tuoreita mansikoita (alkuper. ohje 0,5 l)
2,5 dl Kevyt Vispikermaa (alkuper. 2 dl vispikermaa)
5 dl Vanilja Mansikkajugurttia (alkuper. 2 tlk a 150 g vaniljajugurttia)
0,5 dl sokeria (alkuper. 1dl)
KORISTELUUN
mansikoita
lisäksi laitoin wienernougatsuklaarouhetta
**********************************
Paloittele suklaa, sulata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita sulan suklaan joukkoon riisimurot. Kiinnitä irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) päälle leivinpaperi. Levitä vuokaan tasaisesti suklaa-riisimuroseos. Nosta vuoka kylmään.
Pane liivatelehdet kylmään veteen. Paloittele puhdistetut mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun.
Lisää jugurtin joukkoon mansikkapalat, sokeri, (limetin kuoriraaste) ja liivate-mehuseos. Sekoita vielä seokseen kermavaahto varovasti ja kaada seos suklaa-riisimuropohjalle.
Peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä 2-3 tuntia, irrota torttu vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele tuoreille mansikoilla ja wienernougatrouheella.
Kommentit