1725640.jpg

Tämä alkuperäinen resepti on Kirjakerhon "Hyvää ruokahalua"- keittokirjasta, jonne sen oli lähettänyt pieksämäkiläinen Minna Mykkänen.  Itse olen vaihtanut alkuperäisessä reseptissä mainitut pekaanipähkinät hasselpähkinöiksi, ne kun sattuvat olemaan enemmän meidän juttu. 

Nämä ovat suussasulavia muffineita. Taikinasta tulee n. 19 isohkoa muffinia.

 

3 3/4 dl fariinisokeria

1 1/4 dl öljyä

1 kananmuna

2 1/4 dl piimää

3 3/4 dl pieniä raparperinpaloja

1 1/4 dl hasselpähkinärouhetta

6 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1/2 tl suolaa

1 1/2 tl vanilliinisokeria

Pinnalle

4 rkl sokeria

1 1/2 tl kanelia

1 rkl sulaa margariinia

 

Vatkaa kulhossa kevyesti sekaisin fariinisokeri, öljy ja muna. Lisää piimä, raparperit ja pähkinä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinaan.

Täytä muffinivuoat. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja ripottele sitä muffinien pintaan, paina kevyesti taikinaan.

Paista 200 C 15-20 minuuttia. Tarjoa.