Kyhäsin Pirkka-lehden reseptistä tämän kakun, josta muu perhe ja vieraat pitivät  varsin paljon. Omasta mielestäni se kuitenkin oli hiukan raskaan oloinen, eikä ihan minun makuuni.

1765602.jpg

POHJA:

175 g (1 paketti) kaurakeksejä

75 g margariinia sulatettuna

TÄYTE:

400g appelsiinituorejuustoa

4 dl vatkautuvaa kermaa

1 tl vaniljasokeria

2 liivatelehteä

0,5 dl appelsiinimehua

PINTAKERROS:

250 g tuoreita raparpereja

1 dl vettä

0.75 dl sokeria

3 liivatelehteä

 

Sekoita sulatettu margariini keksimurujen joukkoon. Laita irtopohjaiseen vuokaan, jossa on leivinpaperi, taputeltuna ja jääkaappiin siksi aikaa kun saat täytteen valmiiksi. Vatkaa kerma, lisää appelsiinijuusto.  Lisää vaniljasokeri. Purista kylmässä vedessä väh 5 minuuttia olleet liivatelehdet ylimääräisestä vedestä ja laita ne kuumaan appelsiinimehuun.Kun liivate on liuennut, lisää se kermajuusto seokseen. Kaada tämä irtopohjavuokaan ja anna olla jääkaapissa  väh. 1 tunti.

Laita vesi , raparperi, sokeri  kattilaan ja kuumenna. Keitä niin kauan että  1-2 cm paloiksi pilkkomasi raparperit ovat pehmenneet soseeksi. Anna jäähtyä. Laita liivatteet kylmään veteen   väh. 5 min. Ota joko em. soseesta noin 0,5 dl tai  0.5dl vettä, jonka kuumennat kiehuvaksi. Laita tähän liivatteet. Sekoita  tämä pääraparperisoseeseen ja kaada kakun päälle. Laita jäähtymään.

Koristele haluamallasi tavalla esim. pihan kukkasilla.