Kyhäsin Pirkka-lehden reseptistä tämän kakun, josta muu perhe ja vieraat pitivät varsin paljon. Omasta mielestäni se kuitenkin oli hiukan raskaan oloinen, eikä ihan minun makuuni.
POHJA:
175 g (1 paketti) kaurakeksejä
75 g margariinia sulatettuna
TÄYTE:
400g appelsiinituorejuustoa
4 dl vatkautuvaa kermaa
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinimehua
PINTAKERROS:
250 g tuoreita raparpereja
1 dl vettä
0.75 dl sokeria
3 liivatelehteä
Sekoita sulatettu margariini keksimurujen joukkoon. Laita irtopohjaiseen vuokaan, jossa on leivinpaperi, taputeltuna ja jääkaappiin siksi aikaa kun saat täytteen valmiiksi. Vatkaa kerma, lisää appelsiinijuusto. Lisää vaniljasokeri. Purista kylmässä vedessä väh 5 minuuttia olleet liivatelehdet ylimääräisestä vedestä ja laita ne kuumaan appelsiinimehuun.Kun liivate on liuennut, lisää se kermajuusto seokseen. Kaada tämä irtopohjavuokaan ja anna olla jääkaapissa väh. 1 tunti.
Laita vesi , raparperi, sokeri kattilaan ja kuumenna. Keitä niin kauan että 1-2 cm paloiksi pilkkomasi raparperit ovat pehmenneet soseeksi. Anna jäähtyä. Laita liivatteet kylmään veteen väh. 5 min. Ota joko em. soseesta noin 0,5 dl tai 0.5dl vettä, jonka kuumennat kiehuvaksi. Laita tähän liivatteet. Sekoita tämä pääraparperisoseeseen ja kaada kakun päälle. Laita jäähtymään.
Koristele haluamallasi tavalla esim. pihan kukkasilla.
Kommentit