1766700.jpg

Vettä  ( suhde 4-5 dl vettä/ marja- tai hedelmäkilo)

marjoja

taloussokeria  (300-500g sokeria/ mehulitra)

 

Kiehauta vesi kattilassa. Laita vettä 4-5 dl marja- tai hedelmäkiloa kohti.

Huuhdo marjat tarv.  Anna marjojen kiehua kannen alla kunnes ne ovat vaalentuneet. Voit lyhentää keittoaikaa pusertamalla marjoja kattilan reunoja vastaan.

Siivilöi mehu. Kirkas mehu tulee käyttämällä sideharsokangasta. Jos käytät harsoa, älä painele marjoja siivilöinnin aikana.

Mittaa mehu kattilaan. Lisää sokeria 300-500g sokeria/mehulitra. Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta. Pullota.

 

Tarjotessasi laimenna maun mukaan vedellä.

 

Jos teet hyytelöä, keitetty mehu, kuten yllä, hyytyy höyrymehua paremmin. Arviolta n. 1kg marjoja -> 1 l  laimentamatonta mehua.