POHJAAN:
185 g hapankorppuja
80 g margariinia
TÄYTE:
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua tai vettä
300 g kylmäsavulohta
400 g kevyttä ruohosipulituorejuustoa
1 purkki raejuustoa
1 prk kevytkermaviiliä
1-2 tl valkopippuria
1 dl tuoretta tilliä
KORISTELU:
5 kovaksi keitettyä munaa
150 g katkarapuja sulatettuna
ruohosipulia ja tilliä
**************
Hienonna hapankorput tehosekoittimessa, lisää sula rasva. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi. Levitä massa irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Silppua kala, sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa. Lisää puristetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun tai kuumaan veteen. Sekoita. Lisää täyte irtopohjavuokaan. Laita jääkaappin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Keitä munat. Jäähdytä. Viipaloi. Koristele munilla, katkarapuilla ja tillillä ja ruohosipulilla. Tarjoa.
Kommentit