Pitkälti yli 90-vuotias isoäitini tuli käymään. Päivää siirrettiin eteenpäin yhdellä, koska Nekulla oli paha migreenikohtaus. Hänen nukkuessaan väsäsin Marien blogista napatun kuivakakun, joka osoittautui herkulliseksi.

1674097.jpg

2 munaa

2 dl sokeria

1 dl vettä tai maitoa

100g margariniia

4 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 1 /2 dl vehnäjauhoja

noin 1 dl tomusokerissa kieritettyjä mustaherukoita

Kuorrutus:
mehua n 1. rkl

tomusokeria noin 2 dl


Vaahdota munat ja sokeri. Sulata margariiniin, sekoita veteen tai maitoon ja jäähdytä.
Lisää margariini-vesiseos muna-sokerivaahtoon.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Kaada puolet taikinasta jauhoitettuun kakkuvuokaan. Perkaa mustaherukat kulhoon, lisää hieman tomusokeria ja heiluttele kulhoa hetken.Asettele mustaherukat taikinan pinnalle ja kaada loppu taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 min. Koristele, kun kakku on jäähtynyt.
Sekoita mustaherukkamehuun tomusokeri paksuhkoksi tahnaksi. Kaada kakun päälle