1686988.jpg

 

Piirakkapohjataikina

100g margariinia tai voita

2dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl vettä

Täyte

2 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 tl kanelia

1 tl muskottipähkinää

1 tl vanilliinisokeria

2 rkl Maizeenaa

100 g margariinia tai voita sulatettuna

3 isoa kanamunaa

2,5 dl piimää

****************

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Nypi rasva ja jauhot keskenään. Lisää kylmä vesi siten että taikinasta tulee tasaista. Muodosta taikinasta pallo ja laita hetkeksi jääkaappiin. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle.  Laita piirakkapohja jääkaappiin odottelemaan, kunnes saat valmistettua täytteen.

Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset lukuunottamatta piimää, vatkaa pienehköllä nopeudella tasaiseksi. Lisää piimä ja sekoita hyvin. Ota piirakkapohja jääkaapista ja paista 175 C uunissa noin 40 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.