Käteni murtui muutama viikko sitten lomalla. Yllättävän paljon erilaiset yksinkertaisemmatkin askareet vaikeutuvat kun kirjoituskäsi tulee väliaikaisesti toimintakyvyttömäksi. Nekku ja Jekku jaksoivat yllättävän paljon auttaa eri askareissa. Erään päivän kunniaksi päätimme sitten Nekun kanssan kokella jotain uutta muffinia, jota emme olisi koskaan aiemmin tehneet. Muffineita siksi, että ne ovat vaivattomia, nopeasti tehtäviä. Ensi ajattelimme tehdä suklaamuffineita, mutta pääduimme tekemään omalaisiamme tiikerimuffineita. Niistä tuli yllättävän hyviä.

1520778.jpg

Ainekset ( tee tuplana paitsi kaakaojauheosuus):

50 g margariinia

runsas 3 rkl Van Houten -kaakaojauhetta (ei tarvita tuplata)

0,5 dl maitoa

1 dl hienoa sokeria

1,5 dl vehnäjauhoa

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl rusinoita

4 Pätkistä silputtuna pieneksi (tätä ei tarvitse tuplata jos teet isomman määrän)

 

Lisää sulaan margariiniin kaakojauhe ja maito.  Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää margariiniseos. Sekoita jauhot leivinjauhe, ja vaniljasokeri.Lisää seokseen rusinoiden ja pilkotun pätkiksen  kera. Tee samanlainen taikina ilman kaakaojauhetta, tai  tee tuplataikinana  heti alusta ja siirrä kaakaojauheen laitto jauhojen yhteyteen, jolloin lisäät sihdattuna kaakaojauheen.Täytä muffinivuoat puoliski vaalealla ja ruskealla taikinalla. Paista runsas 12 min 200 C.Koristele halutessasi.