Tarkoitukseni oli tehdä Marien blogista lohipinaattipiirakka. Kävimme eilen ostosten välillä Myllyn Ricossa syömässä. Yllätykseksemme ruuantulo kesti 50 min ja sekoitti loppupäivän aikataulumme täysin. Ostoskeskuksissa oleviin ravintoloihin ei mielestäni mennä istumaan ja nautiskelemaan kuten esim. johonkin keskustan ravintolaan vaan yksinkertaiseksi siksi että perhe pitää ruokkia. Ei se ateriakaan kyllä vastannut laadultaan odotusaikaa.Parikymmentä euroa pienestä pihvinpalasta ja salaatista.
Joka tapauksessa unohdin ostaa kaupasta pakastepinaatteja eikä niitä sitten löytynyt sunnuntainan lähikaupasta tai läheisestä ABC-huoltoasemasta, joten ko. piirakka jäi odottamaan toista hetkeä ja koska vieraat olivat jo pian tulossa, piti keksiä jotain mitä kaapista sai kyhättyä. No, onneksi puolisoni oli ostanut pinaatinostoreissullaan erivärisiä paprikoita ja mozzarellajuustoa, ja sitten pitikin jo tutkailla kaappeja. Piirakasta tuli mielestäni hyvää ja se kyllä loppuikin nopeasti.
POHJA:
100g margariinia
0,5 dl perunasosejauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
TÄYTE:
250 g saunapalvia
0,5 vihreä, punainen ja keltainen paprika
1 sipuli pilkottuna
1-2 tl valkosipulipippuria
2 dl ruokakermaa
1dl rasvatonta maitoa
1kananmuna
pizzamaustetta
150 g Mozzarella-juustoraastetta
Nypi rasva, perunasosejauhe, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä hetken. Painele voidelluun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa kymmenkunta minuutti 200- 225 C.
Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi paloiksi. Lisää silputtu sipuli. Sekoita keskenään ja mausta. Kaada piirasvuoan päälle. Sekoita kerma,maito ja muna keskenään. Lisää mausteeksi hiukan pizzamaustetta. Kaada täytteen päälle. Ripottele mozzarellajuustoraate päälle. Paista 200 C runsas kaksikymmentä minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kommentit