Grillasimme viikonloppuna huvimajassa naudan sisäfilettä. Pienessä pakkasessa tulen heittäessä huvimajan seinille erilaisia varjoja oli mukava viettää iltaa. Tulen ääressä oli lämmintä. Lihan kanssa oli paistettua bataattia, sipulia ja porkkanaa barbecue-mausteella maustettuna.
Koska syöjiä oli eri-ikäisiä, piti pyrkiä tekemään salaatti,joka kelpaisi hyvin eri-ikäisille. Siksi en maustanut sitä etukäteen, vaan jokaisella oli mahdollisuus laittaa haluamaansa salaattikastikevaihtoehtoa päälle -tai jättää laittamatta. Yritin valita niin että makua tulisi itse ainesosista kuten esim. rucolasta. Yllätyin, että nuorimmatkin grillaajat pitivät salaatista. Sen sijaan ilmeni, että 14v vierailulla ollut naapurinpoika ei syönyt naudanlihaa, ja varaamamme lammasbratwurst , joka taas on meidän perheen top 5 listalla makkaroista,maistui liian erikoiselta hänen makuunsa. Onneksi kuitenkin vihannekset ja salaatti maistuivat hänellekin.
Salaatin ainekset:
Rapeaa salaattia
Villirucolaa
Puolikas hunajamelonia
Puolikas punainen ja puolikas vihreä paprika
Tomaattia
Kurkkua
Sipuli leikattuna renkaiksi
4 dl nachoseja murskattuna pienemmäksi
1 sitruuna koristeeksi
Ainekset asetellaan pilpoittuna salaattiastiaan. Salaattikastike lisätään suoraan lautaselle.
Kommentit