Jouluaattoa edeltävänä päivänä teemme yleensä aina riisipuuroa rusinakeitolla. Puuro käy hyvin kaupaksi. Mantelin saajalla on vaihteleva virka, milloin sen saaja korjaa pöydän, milloin mitäkin esim .esittää musiikkiesityksen. Myös manteleiden määrä on vaihteleva, joka on vain keittäjän tiedossa.
Riisipuuroon:
3 dl vettä
2 dl puuroutuvaa riisiä
n. 7 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl voita
manteleita
Rusinakeittoon:
1 l vettä tai esim omenamehua
2 dl rusinoita
sitruunaa
2 kanelitankoa tai kanelijauhetta
hivenen suolaa
1 dl sokeria ( vähemmän jos kyseessä mehu)
2 rkl perunajauhoja
1 dl mehua tai vettä
Keitä runsinat sitruunalla, kanelilla ja suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.Lisää sokeri. Suurusta keitto mehutilkkaan sekoitetuilla perunajuhoilla. Kiehauta. Jäähdytä.
Keitä riisi pehmeiksi vedessä. Lisää vähitellen sekoittaen maitoa. Anna puuron kiehua runsaat 40 minuuttia välillä pohja myöten sekoittaen. Mausta.
Kommentit