Meidän piti mennä koko perhe Helsinkiin teatteriin ja jäädä sinne yöksi. Jekulle kuitenkin nousi tapaninpäivänä korkea kuume, joka pysyi useamman päivän, joten vain Nekku ja minä menimme. Onneksi eräs ystävämme tyttärensä kanssa lähti mukaamme, joten liput eivät jääneet käyttämättä.

 The Producers- Kevät koittaa Hitlerille oli minusta hauska, Nekun mielestä se oli ihan OK. Teatterissa hän näytti nauravan ohjelmaa ystävänsä kanssa hyvinkin paljon. Tänä aamuna aamiaista tehdessäni sain päähäni tehdä englantilaisia teeleipiä, joita en taida olla parinkymmeneen vuoteen tehnyt. Nekku kokeili niitä aurajuustolla, joka on hänen suurin herkkunsa. Yritin kommentoida että ne eivät varmaankaan sovi yhteen eivätkä varmaan ole edes "ihan OK" mutta... Teeleipä aurajuustoineen meni roskikseen, mutta hillolla maustettuna näytti käyvän kaupan. Jekku piti taas hunajalla maustettuja hillolla maustettuja parempana.

 

Nämä olivat siitä oivia, että esivalmisteluihin meni viisi minuuttia ja paistamiseen viitisentoista minuuttia ja siinäpä sitten se. Leipiä tuli tästä määrästä yhdeksän. 

1220686.jpg

 2 dl mysliä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
2 rkl juoksevaa margariinia

Sekoita mysli, vehnäjauhot, fariinisokeri, suola ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon kermaviili sekä margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.

Nostele lusikalla  leivinpaperille pellin päälle pieniä kasoja taikinaa ja muotoile ne haluamasi muotoisiksi jauhotetuin käsin mataliksi leipäsiksi.  Paista teeleipiä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia