Minu teki mieleni kunnollista leipää.  Muistin Närpesin limpun reseptin, mitä minulla oli tapana tehdä muutama vuosi sitten tosi usein.  Nyt tauon jälkeen leipä maistui aiempaakin paremmalta.  Nekun mielestä kaljamaltaat haisivat kamalilta, ja hän epäili voisikohan tästä kunnon leipää tullakaan. Hämmästys oli suuri.Tämän leivän tekeminen on niin helppoa, ettei sitä yksinkertaisesti voi pilata..

 

. 1016454.jpg

 

1 litrakädenkämpöistä hyla-piimää

1.5 pakettia tuorehiivaa

2 dl siirappia

1 rkl suolaa

2 dl kaljamaltaita

3 dl vehnäleseitä

3 dl ruisjauhoja

10 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola. kaljamaltaat, vehnäleseet. ruisjauhot ja vehnäjauhot. Anna nousta 1 h 3  voidellussa leipävuoassa liinan alla.  Paista 175 C 1-1,5 h.