Peksi lähti aamutuimiin pelaamaan golfia minun ja lasten jäädessä vielä nukkumaan. Päivällä oli fiilis ettei millään huvittaisi tehdä ruokaa. Olin kuitenkin luvannut viedä muksut  leffaan päivällä ja vaikka sitä itse voisikin olla syömättä, niin lapsille pitää kuitenkin jotain ruokaa väsätä. Muistin nähneeni hiljan Maku-lehden vuoden 2006 kotikokkaajan pikakalakeiton reseptin, jossa ei  mennyt kuin viitisentoista minuuttia. Aineksetkaan eivät olleet erityisen vaativia, joten tuumasta toimeen.  Ruokapöydässä muksujen kommentit vaihtelivat äärilaidasta toiseen, joten on hyvin vaikea sanoa, pitivätkö keitosta vai ei.

1016436.jpg

4 annosta
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
1/2 rkl kokonaisia viherpippureita
1 1/2 dl pikariisiä
250 g kasvissuikalesekoitusta, pakaste
2 valkosipulinkynttä murskattuna
400 g pakastettuja lohikuutioita
1 dl tuoretta tilliä tai 1/2 rkl kuivattua tilliä

Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot sekä pippurit.

Kun liemi kiehuu, lisää joukkoon riisi, kasvissuikaleet, valkosipulit ja lohikuutiot. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.

Lisää keittoon lopuksi tillisilppu ja tarjoa leivän kanssa.