lauantai, 6. lokakuu 2007
Peksi kävi työmatkalla kalastamassa Ahvenanmaalla ja toi meille kotiin nelisenkymmentä ahvenfilettä. Fileet oli Ahvenanmaalla pakastettu ja ne oli laivassa kylmätilassa, mutta olivat kuitenkin siinä määrin sulaneita, että ne kaikki piti kerralla käyttää. Niinpä sitten piti ottaa puhelin käteen, ja soittaa muutamalle nälkäiselle kalanystävälle ja pyytää syömään. Laiskuuttamme laitoimme fileet uuniin ja niistä tuli varsin hyviä. Nekku halusi omiinsa joukkoon Aurajuustoa, joka oli mielenkiintoinen kokeilu. Perusreseptinä käytimme Maun kalareseptiä, joka 4 hengelle kuuluu näin.
4 (noin 800 g) kalafileetä (esim. ahventa tai siikaa)
2 rkl sitruunamehua
1-1 1/2 tl suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
1 prk (150 g) ranskankermaa
1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Mausta kalafileet, taita tai rullaa ne ja nosta uunivuokaan. Sekoita ranskankermaan tilli ja kaada fileille. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kommentit