Heräsin tänä aamuna siihen että Jekku kolisteli keittiössä. Hän oli spontaanisti päättänyt tyhjentää astiapesukoneen ja laittaa keittiömme tiskivuoren koneeseen. Nekku oli yökylässä ystävänsä luona. Ilahtuneena päätin tehdä aamiaiseksi jotain sellaista pistä Jekku erityisesti pitäisi. Siitä ei ollut epäselvyyttä mitä se olisi: Jotain puuroa.  Nekku inhoaa puuroja, mutta hän ei ollut paikalla. Kurkistettuani kaappeihin päädyin vispipuuroon. Kuivatuista aprikooseista,  puolukoista ja punaherukoista olen kustakin joskus tehnyt vispipuuroa ja kukin niistä on ollut hyvää. Pakastekaapin ylimmältä hyllyltä kurkisti vadelmapurkki ja niinpä päätin kokeilla minkälaista puuroa siitä tulisi. Mieheni mukaan se olisi käynyt hyvästä jälkiruuastakin ja Jekku istui pöydän ääressä lappoen lusikalla  puuroa suuhunsa ja kahden lusikallisen jälkeen hän kysäisi: " Äiti, teethän varmasti tätä toistekin". Mikä voi olla parempi aamuherätys?

905376.jpg

 

7 dl vettä

3 dl vadelmia

3/4 dl  sokeria

1,5 dl mannasuurimoja

Kiehauta vesi ja lisää siihen survotut marjat ja sokeri. Batkaa suurimot joukkoon ja hauduta ppuroa välillä puuhaarukalla sekoittaen noin 15 min.  Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoa lisänä maitoa.

Lapsuudesta saakka muistan että äitin vispipuuroa tekiessään laittoi kattilan haudutusvaiheen jälkeen aina kylmään vesiastiaan , jossa sitten vatkasi puuron kuohkeaksi. En ole ikinä nähnyt missään keittokirjassa näin tehtävän, mutta itse teen niin. Sillä taalla puuron saa nopeammin jäähtymään, jos sen halua tarjota haaleana  tai viileänä.