Meille on tulossa joukko ystäviä käymään. Nekku halusi välttämättä, että teemme näitä suklaaleivoksia. Edellisestä kerrasta on muutama vuosi, enkä ollut asiasta kovin innossani tekemään näitä uusiksi , lähinnä siksi että nämä ovat melkoinen kaloripommi, liian herkullisia, mutta myös siksi että  kuorrutus tuppaa helposti leviämään. Niinpä yleensä leikkaamisen jälkeen siirrän nämä ensin yhdelle lautaselle ja siitä sitten kerran vielä yhdelle joka toimii tarjoilulautasena. Nekku oli kuitenkin niin innokkaasti apuna keittiötouhuissa, että annoin periksi. Herkullisia,mutta näitä ei todellakaan voi mennä syömään useampaa. Väkeä onneksi tulee siinä määrin, että todennäköisesti ei myöskään ole pelkoa siitä että näitä tulisi syötyä useampia.

 

905353.jpg

POHJA:

300g tummaa suklaata

100 g margariinia

3 muna

2,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

VADELMAKUORRUTUS:

100g Viola- laktoositonta tuorejuustoa

50g margariinia

4 dl tomusokeria

2 dl vadelmia

KORISTELU : esim. vadelmia, nonparelleja

 Laita   leivinpaperi uunivuokaan  (30 x 25 cm), voitele pinta rasvalla. Sulata suklaa ja rasva  mikroaaltouunissa  täydellä teholla 1.5 min. Anna seoksen jäähtyä. Lisää seokseen munat, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhen keskenään. lisää seos taikinaan, Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista levy uunin keskiosassa 175 C n 20 min.Anna jäähtyä. Vadelmakuorrutusta varten sekoita juusto ja rasva notkeaksi, lisää tomusokeria ja vadelmat. Levitä kuorrutus levylle ja paloittele . Koristele tuoreilla marjoilla, nonpareilla tms. Tarjoa.