Resepti on alunperin Fazerin kehittämä. Nekku löysi sen jostain lehdestä, joten tarjoimme viikonloppuna vieraillemme myös tätä.
Taustalla banaani-pähkinätorttu
1 paketti Ranbow´n "Domino"-keksejä
50g margariinia sulatettuna
2 dl vatkautuvaa kermaa tai kermankorviketta
150 g Fazerin Marianne Crush-Rouhetta
1 prk rahkaa
5 +4 liivatelehteä
6 dl vadelmia
0,75 dl sokeria
1 dl vadelmamehua
Murenna tehosekottimessa keksit ja sekota sulan margariinin kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja Marianne Crush. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 5 min, purista pois ylimääräinen vesi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 h tai kunnes rahkaseos on hyytynyt. Soseuta marjat tehosekottimessa sokerin kanssa. Liota liivatelehdet kuten edellä ja sulata ne lopulta kiehuvaan veten. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapsissa pari tuntia tai mieluummin yön yli.
Kommentit