Riippuen vähän kuinka monta vierasta, muuttele lukuja. Muista kuitenkin sitten myös vaihtaa vuoan kokoa. Tämä on Nekun ja Jekun suosikki, jota tarjosimme mm. viime viikonloppuna kun meille tuli toistakymmentä vierasta.
pohjaksi paketti suklaakeksejä
50g sulatettua margariinia
Täyte 8+2 liivatetta
6 +4 mangososepurkkia ( Esim. Semper, Piltti, käytä pienempi määrä päällikerrokseen)
2dl hienoa sokeria
hiukan sitruunamehua ja mangoappelsiinimehua
3 dl hyla- kermaa vaahdotettuna
1 tl vaniljasokeria
Jälkimmäiset mainitut luvut, on tarkoitettu päällimmäiseen kerrokseen
kuva: zorro.vuodatus.net, Tämä on tehty pienempää joukkoa varten, alempi suurempaa joukkoa varten.
Jauhaa keksit ja sekoita sulatettuun margariiniin. Laita irtopohjavuokaan voideltu leivinpaperi irrottamisen helpottamiseksi. Laita kylmään siksi aikaa kun teet täytteen. Liota kylmässä vedessä liivatteet n. 10 min. Vatka kerma vaahdoksi. Sekoita mangososeeseen rahka ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi pieni määrä sitruunamehua. Liota nesteeseen liivatteet,joista vesi on ensin puristettu pois.Kaada mehu mango-rahkaseokseen. Lisää kermavaahto varovasti käännellen. Peitä tuorekelmulla tai foliolla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.Tee päällimmäinen kerros mangososeesta ja pienestä määrästä mehua.. Liotettuasi liivatteet laita ne pieneen määräänä kuumaa mangoappelsiinimehua. Sekoita mangososeeseen, jonka kaadat varovasti päällimmäiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Irrota varovasti vuoastaan ja siirrä lastaa apuna käyttäen tarjoiluvadille. Koristele halutessasi.
Kommentit