Omenakeikauskakku on aikamoinen makeapommi. Itse käytän valmistaessa irtopohjaista vuokaa, koska niin valmistaminen on paljon helpompaa.Tänä vuonna näyttää siltä, että omeniin on iskenyt mittarimato, joten kannattaa varautua kuorimaan koko joukko omenoita. Opin tänään työtoveriltani seuraavan: Kesinä jolloin ei pihlajanmarjoja ole, on omenissa paljon matoja, ja kun katson pihallamme olevia pihlajamarjapuita, ei niissä montaa pihjalamarjaa näytä olevan.
copyright zorro.vuodatus.net, Taustalla mustikkapiirakka
VUOKAAN:
20 g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
kookkaita omenia 3, pienempiä koko joukko, riippuu vähän vuoan koosta, mieluummin " liikaa"
TAIKINAAN:
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 dl maitoa
0,5 dl öljyä
Voitele tasapohjainen vuoka ja riputtele pohjalle fariinisokeri ja kaneli. Kuori omenat ja poista siemenkota, lohko omenat ja lado lohkot vuokaan. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoks. Lisää vaahtoon jauhoseos, sitruunamehu, maito ja öljy. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175 C uunin alaosassa n. 30 min . Kumoa hiukan jäähtyneenä.
Kommentit