Tämä on lempeän makea  riisiateria, sen kanssa sopii tulisempi ruoka rinnalle.Halusin kuitenkin tehdä nopeasti nälkäisille jotain syötävää, joten toista ruokaa en tehnyt rinnalle. Tämä  ohje löytyy  lukuisista keittokirjoista samanlaisena, laitan alle Maailman keittiöt- kirjasta otetun ohjeen. Itse en lisää ohjeessa mainittua suolaa, koska kanaliemessä on jo suolaa. Lisäksi laitan yleensä reippaasti enemmän silputtua sipulia (keskikokoisesta ainakin puolikkaan) ja katkarapuja 500 g. Tomaattisoseena käytin nyt viimeksi pieni tomaattipyrepurkin. Vehnäjauhoja kannattaa käyttää hiukan ohjeessa mainittua enemmän, jotta sitten kaikki tulee kieritettyä -määrä ei tahdo riittää 400 grammaankaan. Joka kerta kuitenkin huomaan, että olen tehnyt liian vähän tätä kastiketta. Tässä kuitenkin nyt ohje siten kuten se yleensä näytetään esitettävän:

802749.jpg

Kuva: Copyright zorro.vuodatus.net

 

400 g katkarapuja (mieluiten isoja)

2 rkl vehnäjauhoja

1 purjo

1 rkl silputtua sipulia

1-2- valkosipulinkynttä

1/2 rkl tomaattisosetta

n. 2 dl kanalientä

1 tl perunajauhoja

suolaa, mustapippuria

öljyä paistamiseen

Kuivaa ravut hyvin ja kääntele ne  vehnäjauhoissa. Ruskista ne paistinpannussa öljytilkassa. Ota pois pannusta. Leikkaa purjo suikalieksi, silppua valkosipulinkynnet ja käristä kaikki sipulit öljyssä paistinpannussa. Lisää cayennepippuri, sokeri, tomaattisose ja kanaliemi. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Liuota perunajauhot vesitilkkaan ja hämmennä seos kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Lisää varovasti ravut. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile riisin kera.