Tämän ohjeen löysimme vuonna 93 NAM-lehdestä. Olemme tehneet näitä välillä pakkaseenkin etukäteen valmiiksi. Ne muistuttavat paljon meidän pasteijoitamme, mutta täyte on tulisempaa. Näitä voi syödä vaikka salaatin kera. Alkuperäisen ohjeen mukaan myös taikina tehdään itse, mutta se vastaa pitkälti meidän voitaikinaamme, eli olen usein käyttänyt valmista kaupasta ostettavaa taikinaa, jolloin piirakat valmistuvat paljon nopeammin ja vaivattomammin.Alkuperäisen ohjeen mukaan tästä tulee 16 piirakkaa, itse olen tehnyt välillä isompia, jolloin piirakoita on tullut kymmenkunta. Jos tarjolla on lisäksi salaattia, lounaaksi tästä tulee noin neljälle aikuiselle.

 

1941234.jpg

2 rkl rusinoita

3 dl vettä

2 munaa

1 rkl öljyä

250g jauhelihaa

1 tl tabascoa tai 2 chilipaprikaa

1 tl paprikajauhetta

< 1 tl suolaa

16 vihreää oliivia

sipulia

 

Taikina:

8 1/3 dl jauhoja

1/2 tl suolaa

200g margariinia

1 muna voiteluun

Keitä 1,5 dl vettä kiehuvaksi ja mittaa rusinat turpoamaan sen joukkoon 10 minuutiksi. Valuta ne ja hienonna veitsellä.Keitä munat koviksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy ja hauduta sipuli pehmeäksi. Kaada 1,5 dl vettä päälle ja anna sen haihtua.

Lisää jauheliha ja ruskista pari minuuttua. Lisää rusinat ja tabasco/chilipaprikat ja maista välillä. Lisää paprikajauhe, suola ja pippuri. Ota pannu pois liedeltä.

Tee taikina. Sekoita jauhot, suola ja paloiteltu rasva sormin nyppimällä muruiksi. Lisää vesi pienissä erissä ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Kauli taikinasta 3 mm paksu levu ja ota siiitä muotilla 16 halkaisijaltaan 12 cm kiekkoa.

Pane 1,5 rkl jauhelihaseosota jokaiselle taikinakakulle, mutta jätä noin sentti reunoista paljaaksi. Leikkkaa munat kahdeksaan lohkoon ja halkaise oliivit. Lisää munanlohko ja kaksi oliivinpuolikasta jokaiseen piirakkaan. Kostuta kiekon reunat vedellä, taita puolikuiksi ja painele reunat tiiviisti kiinni. Nosta piirakat leivinpaperin päälle pellille, voitele munalla ja paista 225 C asteisessa uunissa keskiosassa kauniin vaaleanruskeaksi.Tarjoa salaatin kera.