Tämä oli alunperin osin uunissa paistettava piirakka 1980-luvulla julkaistuista "Uuden Ajan Kokki"-korteista. Vuosien myötä olen muutellut reseptiä mm. lisännyt mukaan Contreau-likööriä tai appelsiinimehua, muuttanut tehtäväksi irtopohjavuossa keksipohjalla , jolloin uunia ei enää tarvita. Tällaisella kakulla herkuttelemme nykyään....
Kuva: copyright zorro.vuodatus.net
POHJA:
3-4,5 dl keksinmuruja (esim. suklaakeksejä)
50-100 g sulatettua margariinia
TÄYTE:
1 prk hyla-maitorahkaa,
1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
2 munan keltuaista
100-150 g talussuklaata
2-4 liivatelehteä
2dl Hyla kermaa, vatkautuvaa
3 rkl Contreau-likööriä tai appelsiinituoremehua
Sekoita keksinmurut ja sulatettu rasva. Painele irtopohjavuokaan, jonka pohjaan olet laittanut voidellun leivinpaperin irrottamisen helpottamiseksi. Laita jääkaappin kylmenemään. Laita liivatelehti likoomaan kylmään veteen. Sekoita maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Lisää munan ketuaiset yksi kerrallaan. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Sekoita siihen likööri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita liivate munaseokseen. Sekoita puolet munaseoksesta suklaan joukkoon. Sekoita puolet kermavaahdosta sulkaaseokseen ja puolet munaseokseen. Kaada suklaaseos ja munaseos vuokaan, Sekoita haarukalla niin että saat muodostumaan raitoja ja kuvioita mielesi mukaan. Jos haluat että kakun pääväri pinnalla on vaalea, kaada ensin suklaaseos ja päinvastoin. Laita jääkaappin, jossa pidä vähintään 3-4 h. Irrota vuoasta.
Kommentit