..." Ja ennen kuin aloitan tämän puheen... Tässä on kokilta viesti, jossa kehotetaan kaikkia niitä, jotka nauttivat alkupaloiksi meren antimia, kiirehtimään välittömästi lähimmälle ensiapupoliklinikalle..." Ei, maar. Katkaravut ovat perheemme suurta herkkua, monella tavalla grillattuja katkarapuja syömme, olimme sitten missä vaan. Tosin raakoja en anna muiden syödä  kuin Pohjois-Euroopassa. Suomessa niitä voi nauttia turvallisesti kylmänäkin. Ihanaa!  Tämä resepti on käsittääkseni kolmen sipulin katkarapuina  alkujaan Maku-lehdestä/ lehden nettiarkistosta. Alkuperäisenä reseptinä en sitä ole koskaan tehnyt, osittain siksi, etten kyllä muista minkälainen se alkujaan olikaan kerran jossain nähtyäni, mutta tällainen siitä sitten meillä on tullut. Jos et pidä sipuleista tai katkaravuista, voi olla ettei tämä ole Sinun juttusi, koska paljon muuta tässä ei sitten olekaan.  Hyvää esim. seisovan pöydän alkuruokana.

767490.jpg

750 - 1000 g pakastekatkarapuja (riippuen pidätkö etikkaisesta mausta vai et)

2 punasipulia

1 valkosipulinkynsi

2 tuoretta sipulia, jos ne ovat pieniä käytä myös varret

1,5 dl hunaja-omenaviinietikkaa

valkopippuria

rosepippuria

ruohosipulia hiukan päälle koristeeksi

Sulata ja valuta kuoritut katkaravut. Kuori ja hienonna puna- ja valkosipuli. Silppua tuoreet sipulisi. Kuumenna hunaja-omenaviinetikka paistinpannussa ja pistä em. sipulisilput  pehmenemään ja hautumaan. Kun sipulit ovat pehmeitä, ota pannu jäähtymään. Kaada seos katkarapujen päälle. SEkoita pippurit joukkoon. Laita jokunen ruohosipulikorsi päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.