Söderköpingin Smultrönstället on uskomaton jäätelöravintola. Ruotsalaiset jonottaa illalla ko. ulkoilmaravintolaan -syömään jäätelöä! Sillä on omat nettisivutkin, ja annokset ovat aivan uskomattomia. Nekku& Jekku tilasivat viime vuonna siellä käydessämme ( ajoimme varta vasten hiukan sivuuun reitiltä tuon jätskiravintolan vuoksi matkalla Tanskaan)  elämänsä uskomattomimmat jätskiannokset. Molempien annokset olivat  heidän päänsä kokoisia, ja kerrankin jätskiä ei syöty loppuun. Ei vaikka muu perhekin sitten ryhtyi auttamaan. Jekun jätski oli pokaalissa, jonka korkeus oli kolmisenkymmentäsenttiä eli hänellä oli vaikeuksia ylettyä jätskiannoksensa päälle. 

Seuraava resepti on ensimmäinen jätskiannos 60-luvun lopulta, jonka muistan - jos mukaan ei lasketa sitä, että muistan kun 4 vuotiaana  jouluaattona pakkasemme hajosi, ja kerrankin sai syödä jätskiä kyllikseen....  Mummi on tarjoillut tätä vuosikymmeniä eli sen mukaan mitä kaapista löytyy: marjoja& hedelmiä, marenkia ja jäätelöä.

Meille piti tulla vieraita, mutta sitten he joutuivat peruuttamaan viime tipassa. Heidän kohdallaan on joskus aiemminkin käynyt niin, joten ajattelin tarjota jälkiruokana jotain minkä kyhää nopeasti -jos he pääsevät tulemaan. Olin kuitenkin lapsille sanonut että tänään syödään jätskiä, joten pakkohan sitten tämä oli kyhätä.  Laitoin tuoreita mansikoita, marenkia ja laktoositonta jätskiä. Tätä voi syödä sitten niin laktoosi-intolerantikko kuin keliakikkokin.

781800.jpg

copyright: zorro.vuodatus.net